Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Flensjes Paysannes
Geniet van hartige flensjes Paysannes, rijk gevuld met spek en uien. Perfect voor een luxe brunch of als hoofdgerecht. Serveer met een royale portie ui-puree voor een verfijnde touch. Een smakelijke twist op traditionele flensjes die indruk maakt!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
flensjespan
kommen
lepels
mes
paletmes
sauspan
schotel
uisnijder
Zeef
Ingrediënten
▢
Voor de Crêpes:
▢
300
g
bloem
▢
3
deciliter
water
▢
Snufje
zout
▢
25
g
boter
▢
4
eiwitten
▢
Voor de Vulling:
▢
3
uien
fijngesnipperd
▢
50
g
boter
▢
100
g
spek
in blokjes gesneden
▢
Voor de Servering:
▢
Purée Soubise
ui-puree
Instructies
Maak een stevig beslag door bloem, water, zout, boter en stijfgeslagen eiwitten goed te mengen in een beslagkom.
Fruit de gesnipperde uien in de boter totdat ze glazig zijn.
Voeg de spekblokjes toe aan de uien en bak tot ze goudbruin zijn.
Verdeel het ui-spek mengsel gelijkmatig over de flensjespan.
Giet een lepel van het flensjesbeslag over de uien en spek en bak de flensjes tot ze goudbruin zijn aan beide zijden.
Rol de flensjes op en serveer ze op een schotel.
Serveer met een royale portie purée soubise (ui-puree).
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige flensjes passen goed bij een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay om de rijke smaken te balanceren.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk
Feestdagen etc
Verjaardag