Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Gehakt-Paprikataart
Een smaakvolle quiche met een vulling van gehakt, paprika en Parmezaanse kaas, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties:
7
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
quichevorm
Oven
Ingrediënten
▢
2
takjes
basilicum
▢
5
plakjes
diepvriesbladerdeeg
▢
2
eieren
▢
75
g
gemalen Parmezaanse kaas
▢
2
el
kappertjes
▢
500
g
kip- of kalkoengehakt
▢
2
el
rode pesto
▢
2
rode paprika's
▢
1
groene paprika
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Ontdooi het bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een lap van 30 cm doorsnee.
Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en snijd de randen bij.
Vermeng het gehakt met de eieren, zout, peper, pesto, gesnipperde paprika's, kappertjes en Parmezaanse kaas.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Doe het gehaktmengsel in de vorm en druk gelijkmatig aan.
Snijd de groene paprika in ringen, schik deze op het gehakt en druk licht aan.
Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten bruin en gaar.
Garneer met de blaadjes basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden