Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Gehakt-Preitaart
Een hartige taart met een vulling van gehakt, prei en aardappel, overgoten met een romig ei-mengsel en gegratineerd met kaas.
Porties:
6
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Springvorm (doorsnede 26 cm)
Koekenpan
Mengkommen
rasp
Ingrediënten
▢
300
g
aardappelen
▢
30
g
boter
▢
4
eieren
▢
Kant-en-klaar feuilletédeeg
Danone, koelvak
▢
2
tenen
knoflook
▢
200
g
lamsgehakt
▢
1
el
paprikapoeder
▢
1
kg
prei
▢
300
g
rundergehakt
▢
1
sjalot
▢
1
tl
tijm
▢
100
g
geraspte oude kaas
▢
125
ml
zure room
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd de prei in ringen en rasp de aardappelen grof.
Fruit de prei in de boter, voeg na 7 minuten de aardappelrasp toe en bak dit nog ± 4 minuten.
Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm met het feuilletédeeg.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Vermeng het lamsgehakt en rundergehakt met de uitgeperste knoflook, gehakte sjalot, zout, peper, paprikapoeder en tijm.
Vul hiermee de bodem, druk het licht aan en verdeel het prei-aardappelmengsel erover.
Klop de eieren los met de zure room, zout en peper en schenk dit over de taart.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter