Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Gehaktpastei met Appel en Lever
Een rijke en hartige pastei gevuld met gehakt, lever en appel, perfect voor een gezellige winterse maaltijd.
Porties:
6
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Diepe ovenschaal
Mengkommen
Appelboor
Ingrediënten
▢
100
g
gedroogde appeltjes
▢
300
g
bloem
▢
175
g
koude boter
▢
3
eieren
▢
400
g
half-om-half gehakt
▢
250
g
kippenlevertjes
▢
1
dl
melk
▢
½
tl
zout
▢
2
tl
salie
▢
1
tl
tijm
▢
3
sneetjes
ontkorst brood
▢
3
tenen
knoflook
▢
Peper
Instructies
Wrijf de koude boter in blokjes met de bloem en zout tot een kruimige massa.
Voeg het ijskoude water toe, kneed tot een deeg en laat dit in de koelkast rusten.
Week de sneetjes brood in de melk.
Verwijder de zeentjes uit de kippenlevertjes en hak de levertjes fijn.
Snijd de gedroogde appeltjes klein.
Vermeng het gehakt met de lever, appeltjes, salie, tijm, zout, peper, uitgeperste knoflook, eieren en het geweekte brood.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Bekleed een diepe ovenschaal met 2/3 van het deeg en vul de vorm met het gehaktmengsel.
Maak van het overige deeg een deksel, steek er een gat uit (appelboor) en druk de deksel vast op de pie.
Bestrijk met eidooier.
Bak de pie in 45-50 minuten gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en cranberrycompote.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter