Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Groentetaart met Kaassaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
broccoli
in roosjes
▢
200
gram
sperziebonen
gehalveerd
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
paprika
in blokjes
▢
250
gram
champignons
in plakjes
▢
1
pak
deeg voor hartige taart
diepvries, ontdooid
▢
Voor de kaassaus:
▢
250
ml
melk
▢
150
gram
geraspte kaas
bijvoorbeeld jonge kaas
▢
Peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kook de broccoli en sperziebonen beetgaar.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de paprika en champignons 4 minuten, roer regelmatig.
Voeg de broccoli en sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 40 x 30 cm.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de groenten over de helft van het deeg, laat de randen vrij.
Vouw het deeg over de groenten en druk de naad goed dicht.
Bestrijk het deeg met de resterende olie.
Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm de melk op laag vuur.
Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten.
Breng op smaak met peper.
Snijd de groentetaart in brede plakken en serveer met de kaassaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook andere groenten naar keuze toevoegen of vervangen, afhankelijk van je smaakvoorkeur.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch