Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Kaaskletsers met Spek en Ananas
Deze knapperige hartige taartjes met kaas, spek en ananas zijn perfect als snack of voorgerecht. Een heerlijke combinatie van hartig en zoet!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
bakvormpjes
beslagkom
kwastje
vork
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
4
pakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
schijf
ananas
uit blik, in kleine stukjes
▢
2
eieren
▢
125
g
roomkaas
▢
50
g
spekreepjes
▢
2
tl
kerriepoeder
▢
75
g
belegen kaas
geraspt
▢
10
sprietjes
bieslook
fijngeknipt
▢
1
el
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine stukjes.
Klop de eieren los in een kom met een vork.
Roer de roomkaas, spekreepjes, ananas en kerriepoeder erdoor.
Vet de bakvormpjes licht in met boter.
Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg en druk goed aan.
Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verdeel het eimengsel over de vormpjes en bestrooi met de geraspte kaas.
Knip de bieslook fijn en strooi over de taartjes.
Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze 5 minuten afkoelen en snijd het deeg langs de randen los voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een frisse salade of een lichte mosterdsaus.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij deze hartige taartjes.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hartige taart
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden