Verhit een braadpan op middelhoog vuur en bak het gehakt en de spekjes tot ze goudbruin zijn.
Voeg de prei, paprika, ui en knoflook toe aan de pan en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de cayennepeper, gemberpoeder, paprikapoeder en mosterd toe aan de pan en roer alles goed door.
Voeg als laatste de uitgelekte kapucijners toe aan de pan en verwarm het geheel nog enkele minuten, zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg stukjes aardappel toe voor extra vulling.
Laat het geheel nog 25 minuten zachtjes doorkoken als je aardappels toevoegt, regelmatig roeren.
Serveer de kapucijnerschotel met vers brood of rijst.
Je kunt experimenteren met extra groenten en kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld wat selderij, wortel of peterselie toevoegen voor extra smaak en voedingsstoffen.
Wijnadvies:Serveer deze stevige schotel met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé, om de smaken mooi in balans te brengen.