Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Oliebollen met Kaas en Spek
Deze hartige oliebollen met kaas en spek zijn een verrassende variatie op de zoete klassieker. Perfect voor bij de borrel!
Porties:
20
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
schone theedoek
Frituurpan
ijsschep
Ingrediënten
▢
500
g
bloem
▢
10
g
gist
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
ei
▢
300
ml
lauwe melk
▢
100
g
geraspte kaas
▢
100
g
uitgebakken spekjes
▢
1
liter
zonnebloemolie
om te frituren
Instructies
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de geraspte kaas en uitgebakken spekjes toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een romige knoflooksaus of aioli voor extra smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een glas droge witte wijn of een lichte pilsener.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Kaas
/
Snack
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Oud & Nieuw