Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Oliebollen met Tomaat en Feta
Hartige oliebollen met feta, gedroogde tomaat en peterselie, een verrassende twist op de traditionele oliebol.
Porties:
15
oliebollen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
rijzen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of airfryer
Mengkom
keukenpapier
Ingrediënten
▢
100
gram
gedroogde tomaten op olie
uitgelekt en in stukjes
▢
200
gram
feta
verkruimeld
▢
30
gram
peterselie
fijngehakt
▢
Basisrecept oliebollenbeslag
Instructies
Bereid het basisrecept voor oliebollenbeslag volgens de aanwijzingen.
Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verkruimel de feta.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de feta, gedroogde tomaat en peterselie toe aan het oliebollenbeslag.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de frituurpan tot 175°C of verwarm de airfryer voor op 180°C.
Maak met een ijsschep of 2 eetlepels bolletjes van het beslag.
Frituur de oliebollen in porties goudbruin en gaar in de frituurpan (ca.
4-5 minuten).
Of bak de oliebollen in de airfryer in porties goudbruin en gaar (ca.
10-12 minuten).
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de hartige oliebollen warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een yoghurtdip of een pittige tomatensalsa.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Borrelhapjes
/
Brood
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw