Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Pannenkoeken met Parmaham en Gegrilde Courgette
Een heerlijke twist op klassieke pannenkoeken, met kikkererwtenmeel voor een hartige basis, gecombineerd met gegrilde courgette, parmaham en een romige yoghurt-knoflooksaus.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
koekenpan met anti-aanbaklaag
Kaasschaaf
beslagkom
pollepel
Ingrediënten
▢
1
courgette
in lange plakken geschaafd
▢
1
ei
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
el
lichtbruine basterdsuiker
▢
2
el
mayonaise
▢
4
el
yoghurt
▢
5
gr
verse peterselie
fijngehakt
▢
50
gr
geroosterde amandelen
fijngehakt
▢
90
gr
parmaham
▢
100
gr
kikkererwtenmeel
▢
200
ml
melk
▢
½
tl
bakpoeder
▢
1
el
honing
▢
Olie om in te bakken
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Meng de yoghurt, mayonaise en honing in een kom tot een egale saus.
Voeg de geperste knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet de saus apart.
Was de courgette en schaaf deze in lange plakken met een kaasschaaf.
Verwarm een grillpan met een beetje olie en gril de courgetteplakken ongeveer 2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben.
Bestrooi met peper en zout en leg ze apart.
Meng in een beslagkom het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout tot een glad pannenkoekenbeslag.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en vet deze in met een beetje olie.
Giet een pollepel beslag in de pan en zorg ervoor dat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en herhaal dit tot al het beslag op is.
Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord boven een pan met kokend water te leggen.
Hak de verse peterselie en geroosterde amandelen fijn.
Beleg elke pannenkoek met 4 plakken gegrilde courgette en 2 plakken parmaham.
Bestrooi met de gehakte peterselie en amandelen.
Serveer de pannenkoeken met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige pannenkoeken combineren goed met een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Pannenkoeken
/
Varkensvlees