Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Rodenbach-uiensoep met Karameliseerde Ui
Deze hartige uiensoep krijgt een unieke, lichtzure smaak door de toevoeging van Rodenbach bier. Een Belgisch klassiek gerecht met een heerlijke diepgang!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
mes
pollepel
Ingrediënten
▢
8
uien
grof gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
50
g
boter
▢
500
ml
vleesbouillon
▢
1
el
bloem
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
2
flesjes Rodenbach
33 cl
Instructies
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en laat lichtjes bruinen.
Voeg de grofgesneden uien en knoflook toe en bak deze goudbruin en licht gekarameliseerd.
Strooi de bloem over de uien en roer goed door.
Laat nog enkele minuten sudderen om de bloem te garen.
Giet de bouillon en het Rodenbach bier in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd brood en geraspte kaas voor een extra smaakvolle beleving.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een glas Rodenbach of een ander Vlaams roodbruin bier.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
oktoberfest