Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Spruitentaart met Spek en Walnoten
Deze hartige spruitentaart met spek, walnoten en kaas is een verrukkelijke manier om van spruiten te genieten.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakvorm van 28 cm Ø of ovenschaal
Ingrediënten
▢
500
gram
kleine spruiten
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
bakje
spekblokjes
▢
100
gram
walnoten
verkruimeld
▢
1
zakje
geraspte oude kaas
▢
1
pakje
bladerdeeg
▢
1
ei
losgeklopt
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Vet een bakvorm van 28 cm Ø of een ovenschaal in en bestuif deze licht met bloem.
Maak de spruiten schoon en kook ze 6 minuten in gezouten water.
Laat goed uitlekken en afkoelen.
Bak de fijngesneden ui en spekblokjes samen in een koekenpan tot de ui glazig is en het spek licht krokant.
Verkruimel de walnoten grof en meng ze in een grote kom met de afgekoelde spruiten, het ui-spek mengsel en de geraspte oude kaas.
Roer alles goed door elkaar.
Bekleed de ingevette bakvorm met bladerdeeg en zorg dat de randen goed bedekt zijn.
Schep de vulling in de met bladerdeeg beklede vorm en verdeel gelijkmatig.
Snijd stroken van het resterende bladerdeeg en leg deze kruislings over de vulling om een rasterpatroon te vormen.
Bestrijk de bovenkant van de taart met het losgeklopte ei voor een mooie glans.
Bak de spruitentaart 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer met een frisse tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij deze hartige taart.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter