Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Hartige taart met merg, uien en rozijnen
Een unieke hartige taart met zachte uien, rozijnen en romig merg, gebakken in een knapperig bladerdeeg. Ideaal als verrassend voorgerecht.
Porties:
6
personen
(plus voorbereidingstijd de dag ervoor)
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakvorm (25 cm doorsnee)
kookpan
mes
snijplank
vork
Ingrediënten
▢
500
g
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
3
à 4 mergpijpen
ongeveer 250 g merg
▢
1
kg
uien
▢
125
g
sultanarozijnen
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
suiker
▢
Zout en peper
Instructies
Haal het bladerdeeg een dag van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast om te ontdooien.
Week de rozijnen een nacht in water of rode wijn.
Pel en snijd de uien fijn.
Verhit de olie in een pan en stoof de uien zonder ze te laten bruinen.
Voeg de suiker toe en meng goed.
Breng de gestoofde uien op smaak met zout en peper.
Voeg de uitgelekte rozijnen toe en roer door.
Haal het merg uit de beenderen met een stevig mes en voeg het merg toe aan het uienmengsel.
Laat zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en bekleed een ingevette bakvorm ermee.
Prik gaatjes in het deeg met een vork.
Giet het uien-mergmengsel in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart iets afkoelen en serveer lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een rode Bourgogne past perfect bij deze hartige taart.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden