Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Zuurkoolflensjes
Hartige flensjes gevuld met een smaakvolle zuurkool-gehaktvulling, een verrassend en heerlijk comfort food gerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
ovenschaal
Mengkom
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
Ananasschijven
uit blik
▢
Crème fraîche
▢
3
eieren
▢
500
g
gehakt
▢
9
dl
melk
▢
1
pak
pannenkoekmix
▢
1
paprika
▢
Pittige chilisaus
▢
500
g
zuurkool
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Maak een dun pannenkoekbeslag van de pannenkoekmix, de melk en de eieren en laat dit 30 minuten rusten.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Verhit de boter en bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de paprika en de zuurkool toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel helemaal afkoelen.
Bak intussen ± 20 flensjes van het beslag.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de flensjes en rol ze op.
Leg de flensjes op een ingevette ovenschaal en laat ze in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten door en door warm worden.
Serveer de flensjes met ananasschijven en een pittige chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Pannenkoeken
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter