Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Hartjes wafels
Deze wafeltjes zijn ideaal om als ontbijt of als dessert te nuttigen. Ze smaken ongeveer als een Brusselse wafel en hebben dus wel een topping nodig om het geheel af te maken ?
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wafelijzer
Ingrediƫnten
▢
280
gram
bloem
▢
20
gram
bakpoeder
▢
30
gram
suiker
▢
1
zakje
vanille suiker
▢
1
gram
zout
▢
2
eieren
▢
340
ml
melk
▢
150
gram
gesmolten boter
▢
1
el
vanille zelfgemaakt extract
Instructies
Klop de eieren samen met de suiker, vanille suiker, zout en het vanille extract op tot een luchtige ruban.
Voeg de gesmolten boter toe en klop verder.
Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit dan boven de kom.
Voeg de melk toe. Klop verder tot een luchtig beslag.
Warm je wafelijzer voor en bak de wafeltjes op stand 5 in ca 2 1/2 minuut gaar.
Laat ze afkoelen op een taartrooster of serveer ze warm met een bol ijs, chocoladesaus enz. enz.
Gebruik je ze als ontbijt ?
Beleg ze dan met fruit en kwark of iets dergelijks.
--------------------------------------------------------------------------------------------------