Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartverwarmende Spaanse Bonenschotel met Puree of Rijst
Een heerlijke maaltijd wanneer het echt koud is!
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
5
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Braadpan met deksel
koksmes
snijplank
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
sperziebonen
▢
1
pot
witte bonen
375 g
▢
1
pak
ossenstaartsoep
▢
1
pakje
tomatenpuree
▢
600
g
runderlappen
▢
12
cherry tomaatjes
in vieren gedeeld
▢
250
g
kastanjechampignons
in schijfjes
▢
1
komkommer
in kleine blokjes
▢
1
ui
in kleine stukjes
▢
2
tenen
knoflook
in plakjes
▢
2
el
bloem
▢
1
el
El Andalus kruiden
▢
1
tl
zout
▢
Olijfolie
om te bakken
▢
Aardappelpuree of rijst
voor erbij
Instructies
Doe de ossenstaartsoep en tomatenpuree in een braadpan en zet deze op het kleinste vuur.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uien, knoflook, champignons en tomaatjes tot ze zacht zijn.
Snijd de runderlappen in blokjes en rol ze door de bloem, zout en El Andalus kruiden.
Voeg het vlees toe aan de koekenpan en bak het kort aan tot het rondom bruin is.
Doe alles bij elkaar in de braadpan en laat het geheel zeker 4 uur sudderen op laag vuur.
Roer af en toe.
Voeg de sperziebonen en witte bonen toe en laat nog 30 minuten sudderen.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot.
Maak intussen de aardappelpuree of rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de Spaanse bonenschotel warm met aardappelpuree of rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een robuuste rode wijn, zoals een Rioja of Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij