Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartverwarmende Spruitjessoep met Walnoten en Peterselie
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Grote soeppan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
aardappels
in stukken
▢
2
bouillonblokjes
▢
500
gram
spruiten
gekookt in bouillon met kruiden
▢
1
kleine
ui
in stukjes
▢
2
el
gehakte walnoten
▢
Kruidentuiltjes met tijm
laurier, peterseliesteeltjes
▢
100
gram
spekreepjes
uitgebakken
▢
1
sjalot
in stukjes
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Peterselie
gehakt
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Bak de spekreepjes samen met de ui en sjalot in een grote soeppan tot ze goudbruin zijn.
Voeg de aardappels, spruiten (houd een handje vol spruiten apart voor garnering), bouillonblokjes, en kruidentuiltjes toe aan de pan.
Haal het kruidentuiltje eruit en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Voeg de achtergehouden spruiten en spekreepjes toe aan de soep en verwarm goed door.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Garneer de soep vlak voor het opdienen met gehakte walnoten en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij