Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hasselbackpotatis 1
gebraden aardappelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
grote
aardappels
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
paneermeel
▢
geraspte
Parmezaan
Instructies
De randen van de lepel voorkomen dat de aardappel helemaal wordt doorgesneden.
Leg de voor tweederde doorgesneden aardappel terug in het koude water.
Als alle aardappelen klaar zijn, giet ze dan af en droog ze met keukenpapier.
Smeer een vuurvaste schaal in met boter, en leg de aardappelen erin met de insnijdingen naar boven.
Giet de helft van de gesmolten boter erover, bestrooi ze ruim met zout en zet ze in het midden van de oven.
Strooi na een half uur paneermeel over de bovenkant van elke aardappel, en overgiet ze met de rest van de boter.
Zet het braden nog een kwartier voort, of zolang tot de aardappelen goudbruin zijn en niet meer hard aanvoelen als je er in prikt.
Strooi 5 minuten voor ze gaar zijn de kaas over de aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Zweden