Doe alle droge ingrediënten ( dus ook de amandelschilfers en amandelpoeder ) in een grote kom of in de keukenmachine.
Voeg een paar druppels amandel extract toe.
Snijd de boter in stukjes en voeg toe.
Als je een keukenmachine hebt zet hem dan in de eerste stand.
Ik doe dit met een handdoek erom heen gewikkeld zodat de bloem niet zo stuift.
Laat de machine langzaam draaien tot de boter opgenomen is.
Heb je geen keukenmachine dan kun je dit best met de hand onder elkaar kneden.
Behandel het deeg als kruimeldeeg, dus met je vingers kneden en niet met de volle hand.
Als je alles lekker korrelig hebt gekneed voeg je de 3 eidooiers toe en kneed verder.
Klop de eiwitten stijf en voeg toe aan het deeg.
Meng verder met de machine of met de hand.
Voeg nu het water toe.
Het deeg mag niet te nat en plakkerig worden dus houd dit goed in de gaten.
Kneed nog even verder en leg dan het deeg in een kom die je luchtdicht kunt afsluiten of verpak in plastic folie.
Laat het nu 24 uur op een koele plaats rusten ( liefst niet in de koelkast ).
Na 24 uur neem je het deeg en kneed je het nog even door.
Maak nu een lange dikke rol en snijd met een deegkrabber of mes stukken af van ongeveer 2 à 2.5 cm dik en een 8 cm lang.
Deel deze schijven nogmaals door zodat je 2 stukken hebt.
Rol er met de hand rolletjes van en leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Leg ze een 5 cm uit elkaar zodat ze niet tegen elkaar komen te plakken.
Het deeg loopt namelijk iets uit door de warmte.
Als je wilt kun je nu nog eventueel wat amandelschilfers in de rolletjes duwen als decoratie.
Bak ze 15 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 ° C.
Na het bakken trek je het bakpapier van het bakblik en leg je de speculaas op een rooster.