Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hawaiianse chilikip
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
5
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesnipperd
▢
1
rode peper
fijn gesneden
▢
500
ml
water
▢
1
blokjes
kippenbouillon
▢
5
trostomaten
in blokjes gesneden
▢
1
blik
zwarte bonen
400 gr.
▢
1
groene paprika
in blokjes gesneden
▢
zonnebloemolie
▢
4
kippenpoten
▢
70
gram
tomatenpuree
▢
2
tl
komijnpoeder
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
½
ananas
▢
300
gram
witte rijst
▢
1
el
maizena
Instructies
Giet de zwarte bonen op een zeef en spoel ze af.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui, en peper circa 2 minuten
Snijd met een scherp mes het vel van de kip in en bak de kip in circa 3 minuten om en om bruin.
Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee onder goed roeren.
Voeg de tomaten, zwarte bonen en de bouillon toe en roer goed door.
Breng op smaak met komijn, zout en peper.
Breng de kip aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten garen.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking
Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de kip.
Kook circa 2 minuten goed door.
Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes.
Roer 2 minuten voor het einde van de kooktijd de ananas door de kip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Hawaii