Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnootcake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
Oven
Ingrediënten
▢
200
gr
boter
of margarine
▢
200
gr
suiker
▢
4
eieren
▢
125
gr
maïzena
▢
125
gr
bloem
▢
2
tl
bakpoeder
▢
2
el
cacao
▢
150
gr
gemalen hazelnoten
▢
200
gr
poedersuiker
▢
3
el
water
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter zacht en doe er afwisselend suiker en eieren door.
Vermeng bloem, maïzena, bakpoeder en cacao goed en roer dit door de boter.
Schep er daarna de fijngehakte hazelnoten door en giet het deeg in een goed ingevette cakevorm.
Bak de cake 70-80 minuten en laat de cake goed afkoelen.
Roer een glazuur van poedersuiker met het water en bestrijk er de cake mee
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Noten
Land van herkomst
Nederland