Meng de gemalen hazelnoten en poedersuiker in een pan.
Klop de eiwitten stijf met het wijnsteenzuur.
Schep de geklopte eiwitten door het hazelnoot-suikermengsel.
Verwarm het mengsel op halfhoog vuur tot het van de pan loslaat (ongeveer 5-10 minuten).
Schep met een lepel grove bergjes deeg op de bakplaten met 5 cm tussenruimte.
Bak de makarons 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de makarons 10 minuten afkoelen op een rooster.
Bewaar ze 5 tot 6 dagen in een goed afgesloten trommel.
Variaties:
Hazelnoot & AbrikozenmakaronsVouw 75 g fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg voordat je het bakt.
Paranoten & ChocolademakaronsVervang de hazelnoten door paranoten.
Vouw 75 g pure chocoladedruppels door het deeg voordat je het bakt.
Amandel & CranberrymakaronsVervang de hazelnoten door amandelen.
Vouw 75 g gedroogde cranberry's door het deeg voordat je het bakt.
Macadamia & AnanasmakaronsVervang de hazelnoten door macadamianoten.
Vouw 75 g fijngehakte gedroogde ananas door het deeg voordat je het bakt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de makarons met een kop verse espresso of als luxe traktatie bij de thee.Wijnadvies:Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.