Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hazenrugfilet omwikkeld met Parmaham en Zuurkool
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
4
hazenrugfilets op kamertemperatuur
▢
2
el
groene pesto
▢
8
plakken
Parmaham of 4 plakken Coburger ham
▢
3
el
olijfolie
▢
3
kleine
tomaten
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
ui
gesnipperd
▢
250
g
wijnzuurkool
▢
16
zwarte olijven zonder pit
▢
7½
g
verse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Bestrijk de hazenrugfilets rondom met de pesto.
Vouw de smalle punten van de filets terug zodat ze overal even dik zijn.
Wikkel twee plakken ham om elke filet.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 2 minuten rondom bruin.
Leg de filets in een ovenschaal en laat ze in de oven in ongeveer 6 minuten rosé worden.
Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Fruit de knoflook en ui 30 seconden in het bakvet.
Voeg de zuurkool toe en bak het al omscheppend 3 minuten op matig vuur.
Meng de olijven en tomatenreepjes door de zuurkool en warm het geheel nog 1 minuut door.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd ze in dunne reepjes.
Voeg de basilicum op het laatste moment toe aan de zuurkool.
Giet de zuurkool eventueel af en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de hazenrugfilets met de zuurkool en eventueel aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot past goed bij de rijke en hartige smaken van deze hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Wild
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij