Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op met de basterdsuiker.
Meng de bloem met het zout.
Voeg de melk en gist toe aan de bloem en suiker en kneed tot een geheel.
Meng dan één voor één de eieren erdoor.
Voeg, als het deeg goed gemengd is, de boter toe in 2 delen.
Voeg het tweede deel pas toe als het eerste deel volledig is opgenomen door het deeg.
Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen.
Sla het deeg daarna door.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en bol elk stuk op.
Plaats 6 stukken deeg met de sluitingskant naar beneden in elk ingevet bakblik.
Laat het deeg voor de tweede keer rijzen gedurende 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plaats de bakvormen in de oven en bak de brioche broodjes gedurende 30-35 minuten, tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je erop tikt.
Smelt ondertussen de 50 gram boter en bestrijk de broodjes ermee zodra ze uit de oven komen.
Laat de brioche broodjes afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze heerlijke brioche broodjes met jam, chocoladepasta of een plak kaas voor een luxe ontbijt.Wijnadvies:Deze brioche broodjes gaan goed samen met een lichtzoete witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, die de rijke smaak van het deeg aanvult.