Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heerlijke Mixed Grill met Gegrilde Groenten
Porties:
4
inclusief marinadetijd
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grill (of barbecue)
spiesen
Mengkom
Keukenkwast
Ingrediënten
▢
4
lamskoteletjes
▢
4
merguez worstjes
▢
4
kleine
worstjes
▢
250
gram
varkenslever
in blokjes van 2x2 cm
▢
4
dikke
plakken ham
▢
4
gehalveerde tomaten
▢
4
lente-uitjes
▢
Zout naar smaak
Voor de kruidenmarinade:
▢
6
el
olijfolie
▢
6
verkruimelde blaadjes salie
▢
2
verkruimelde jeneverbessen
▢
1
takje
rozemarijn
▢
1
el
fijngehakte groene peper
Voor de honingmarinade:
▢
2
el
mosterd
▢
1
el
honing
▢
1
el
bruine basterdsuiker
Instructies
Vermeng alle ingrediënten voor de kruidenmarinade in een mengkom.
Vermeng alle ingrediënten voor de honingmarinade in een aparte kom.
Snijd eventuele vetrandjes van het vlees in tot op het vlees.
Leg de lamskoteletjes, merguez, worstjes, varkenslever en de groenten in de kruidenmarinade en laat deze ongeveer 10 minuten intrekken.
Steek de leverblokjes aan spiesen.
Wrijf de ham vlak voor het roosteren in met de honingmarinade.
Rooster het vlees en de groenten op de grill of barbecue.
Rooster de leverblokjes en worstjes ongeveer 8 minuten, de lamskoteletjes en merguez ongeveer 10-12 minuten, en de hamplakken ongeveer 8-10 minuten.
Rooster de tomaten ongeveer 8 minuten en de lente-uitjes ongeveer 5 minuten.
Bestrooi het vlees en de groenten met zout voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Syrah of een Malbec past uitstekend bij deze mixed grill.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij