Smelt een flink stuk roomboter in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
Voeg de spekreepjes, wortelen, uien en knoflook toe aan de pan en bak alles zachtjes aan gedurende 1 uur, terwijl je regelmatig roert om aanbranden te voorkomen.
Voeg na 1 uur de runderlappen, tomaten, aardappelen en witte bonen toe aan de pan.
Zet het vuur hoog totdat het geheel begint te pruttelen.
Zodra alles goed aan de kook is gebracht, zet je het vuur laag en laat je de stoofpot 4-5 uur sudderen op een lage pit, met het deksel op de pan.
Roer af en toe om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken.
Na het sudderen is het vlees heerlijk mals en zijn de smaken goed ingetrokken.
Serveer de stoofpot direct uit de pan en geniet van een hartverwarmende maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze rijke stoofpot gaat uitstekend samen met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah.