Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heerlijke Spinazietaart met Gehakt en Bladerdeeg
Geniet van deze verrukkelijke spinazietaart met gehakt, perfect voor een gezellige lunch of een snel diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvorm
Bakpapier
grote kom
Koekenpan
Oven
Ingrediënten
▢
1
sjalot
klein gesneden
▢
1
teen
knoflook
geperst
▢
2
tomaten
in blokjes gesneden
▢
4
eieren
▢
5
bladen bladerdeeg
ontdooid
▢
125
ml
crème fraîche
▢
200
gr
geraspte kaas
▢
250
gr
gehakt
▢
450
gr
diepvries spinazie
ontdooid en goed uitgelekt
▢
1
el
Provençaalse kruiden
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (onderwarmte).
Rul het gehakt in een koekenpan samen met de gesneden sjalot, knoflook, tomaat en Provençaalse kruiden.
Breng op smaak met peper en zout.
Zorg ervoor dat de spinazie goed is uitgelekt en meng deze in een grote kom met de gebakken gehaktmix, eieren, crème fraîche en geraspte kaas.
Bekleed een bakvorm met de ontdooide bladerdeegbladen, houd een paar bladen achter om de taart af te dekken.
Giet het spinaziemengsel in de bakvorm en maak een rasterpatroon bovenop met de overgebleven bladerdeegreepjes.
Zet de taart 10 minuten in de oven op onderwarmte.
Schakel daarna de oven over naar boven- en onderwarmte en bak de taart nog 30 minuten af, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer deze hartige taart met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
31
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Picknick