Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Heksenhoedjes voor Halloween
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vleesthermometer,
Bakpapier
klein paletmes,
saté stokje
ijslepel
ronde uitsteker, die iets groter is dan je ijshoorntje.
rooster
Ingrediënten
Ingrediënten voor de cupcakes:
▢
150
gram
boter
▢
150
gram
Suiker
▢
1
Mespuntje
zout
▢
Vanille extract
▢
2
Eieren op kamertemperatuur
▢
190
gram
Bloem
▢
½
tl
Bakpoeder
▢
¼
tl
Natrium bicarbonaat
▢
Eventueel wat melk op kamertemperatuur
Ingrediënten voor de topping:
▢
50
gram
water
▢
120
gram
suiker
▢
50
gram
eiwit
▢
180
gram
boter op kamertemperatuur
▢
Vanille extract of beter nog
de zaadjes van een vanille stokje
▢
Oranje kleurstof
liefst poeder, pasta of kleurstof geschikt voor chocolade
▢
12
ijshoorntjes
▢
200
gram
pure of melkchocolade
▢
12
oranje Smarties
Instructies
Werkwijze cupcakes:
Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom.
Klop verder.
Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !
Bakken op 175°C ca 20 minuutjes.
Na het bakken volledig laten afkoelen op een rooster.
Werkwijze topping:
Verwarm de suiker met het water tot 121°C.
Klop ondertussen het eiwit stijf op.
Voeg het suikerwater rustig in een kleine straal toe aan het eiwit. zet de machine op de hoogste snelheid en laat het geheel nu terug koud kloppen.
Denk eraan, je eiwit moet koud zijn anders smelt je boter weg en is je topping mislukt.
Wanneer het eiwit koud is voeg je beetje voor beetje de blikjes boter toe.
Laat de machine ondertussen op een redelijke snelheid verder draaien.
Voeg als laatste de smaak en kleurstof toe.
Neem een spuitzak met spuitmondje M1 van Wilton en vul de zak met de botercrème.
Leg hem even aan de kant.
Liefst niet in de koelkast want dan wordt de botercrème hard en kun je hem niet meer opspuiten.
Werkwijze hoedjes:
Neem de ijshoorntjes erbij en een scherp broodmes.
Snijd nu voorzichtig de punten op de gewenste lengte.
Zorg dat ze redelijk recht zijn van onder anders vallen ze straks om wanneer je ze omhult met chocolade.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze nu terug afkoelen tot een 29°C.
Zet de hoedjes op een rooster en voorzie elk hoedje van chocolade.
Neem een vel bakpapier en schenk hier de chocolade op uit maar houd nog een beetje chocolade achter.
Strijk dit uit met een paletmes.
Neem de uitsteekring erbij en maak 12 rondjes in de chocolade.
Laat deze nu volledig uitharden.
Neem een hoedje en strijk eventuele overtollige chocolade weg met een paletmesje.
Als je wilt kun je met een kleine prikker nog figuurtjes in de chocolade maken.
Laat de hoedjes uitharden.
Opbouwen:
Neem de cupcakes erbij en spuit een mooie toef botercrème erop.
Neem een chocolade rondje erbij en leg deze op de botercrème.
Zorg dat je nog een beetje gesmolten chocolade nu erbij hebt.
Deze mag niet heet zijn !
Neem een hoedje, dip licht met de onderkant in de chocolade en zet het boven op het rondje. Even vasthouden en nog eventueel recht zetten.
Neem een oranje Smartie en dip deze ook lichtjes in de chocolade.
Zet hem op het randje van de hoed vast.
Laat de chocolade goed uitharden.
Je kunt ze eventueel in de koelkast zetten maar haal ze ruim een uur op voorhand van serveren uit de koeling.
Dan zijn ze het lekkerste.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
Halloween