Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heldere champignonsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie met truffelaroma
▢
300
g
oesterzwammen
▢
200
g
champignons uit blik of vers
▢
1,5
liter
water
▢
3
bouillonblokjes
▢
Een flinke snuf peper en zout
▢
½
tl
peterselie
▢
2
stengels bosui
het groene deel
Instructies
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukjes.
Giet de champignons uit blik af en spoel ze goed af, laat ze even uitlekken.
Verhit 1 el olijfolie met truffelaroma in een pan.
Voeg de champignons en oesterzwammen toe en bak deze een paar minuutjes mee.
Kook 1,5 liter water in de waterkoker.
Giet dit vervolgens bij de champignons en voeg de bouillonblokjes toe.
Breng de champignonsoep aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Proef en breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Verdeel de soep over 4 kommen.
Knip de bosui in ringetjes en garneer de soep met wat bosui en eventueel nog een beetje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch