Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heldere Mosterdsoep met Peterselie en Room
Deze heldere mosterdsoep met peterselie en room heeft een verfijnde smaak en een subtiele pittigheid van mosterdzaad. Perfect als smaakvol voorgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
weken
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
mes
Zeef
Ingrediënten
▢
2
el
mosterdzaad
▢
500
ml
kokend water
▢
½
winterwortel
in reepjes
▢
1
prei
in reepjes
▢
1
ui
in smalle partjes
▢
1
el
olie
▢
1
pot
kippenbouillon zonder vlees
500 ml
▢
1
liter
water
▢
3
el
peterselie
fijngehakt
▢
100
ml
Room Culinair
▢
3
el
mosterd
▢
Zout
naar smaak
▢
Tabasco
naar smaak
Instructies
Giet het kokende water over het mosterdzaad en laat het 2 uur weken.
Snijd de wortel en prei in reepjes en de ui in smalle partjes.
Fruit de ui in wat olie op middelhoog vuur tot goudbruin, ongeveer 5 minuten.
Voeg de groenten, het mosterdzaad met weekvocht, de bouillon en 1 liter water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Hak de peterselie fijn en voeg 3 eetlepels toe aan de soep.
Meng de Room Culinair en de mosterd met een paar lepels soep en roer het mengsel terug in de pan.
Breng op smaak met zout en een paar druppels tabasco.
Verwarm de soep nog kort en bestrooi vlak voor het serveren met extra peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met versgebakken brood en een klodder grove mosterd voor extra pit.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of Chardonnay past goed bij de romige en pittige smaak van deze mosterdsoep.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden