Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heldere Vlaamse Groentesoep met Kervel
Deze traditionele Vlaamse groentesoep is licht, smaakvol en gevuld met spruiten, rapen en kervel. Een heerlijke, gezonde soep voor elk moment!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
wortelen
in julienne gesneden
▢
2
rapen
in julienne gesneden
▢
150
g
spruiten
gehalveerd
▢
2
preien
wit gedeelte, in dunne ringen
▢
30
g
boter
▢
1
l
kippenbouillon
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
2
el
doperwten
▢
50
g
kervel
fijngehakt
Instructies
Was en snijd de wortelen, rapen, spruiten en prei in dunne reepjes (julienne).
Smelt de boter in een grote pan en fruit de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de kippenbouillon en doperwten toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Hak de kervel fijn en voeg deze op het laatst toe aan de soep.
Laat de soep nog enkele minuten doorkoken zonder deksel en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een klontje boter voor een extra smaakvolle maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
140
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden