Schraap de vanillestokjes open en voeg ze toe aan de room.
Breng het room-vanillemengsel zachtjes aan de kook en laat het vervolgens doorkoken.
Haal de pan van het vuur en zet het even opzij om af te koelen.
Meng in een aparte kom de eidooiers met de suiker en klop stevig tot het mengsel lichter van kleur wordt en de suiker volledig is opgenomen.
Giet de warme room geleidelijk bij het eidooiermengsel en meng goed tot je een gladde massa hebt.
Verdeel het mengsel over stoomovenpan(nen) of verschillende schaaltjes.
Dek de pan af met hittebestendige folie en stoom de crème brûlée op 98°C gedurende 15 minuten.
Haal de crème brûlée uit de stoomoven en laat het enkele uren afkoelen in de koelkast totdat het volledig is opgesteven.
Net voor het serveren strooi je een royale laag suiker over de afgekoelde crème brûlée en brand je de suiker met een crème brûlée brander tot een mooie karamel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de crème brûlée direct na het branden van de suiker voor de beste smaak en textuur. Geniet van de heerlijke combinatie van romigheid en knapperige karamel!