Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Herfstige Pompoen Plaattaart met Rode Pesto
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
3
eetlepel(s)
rode pesto
▢
½
flespompoen
in blokjes gesneden
▢
2
paprika
in grove stukken gesneden
▢
10
tomaat
gehalveerd
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
rode ui
in halve ringen
▢
3
takjes Verse
tijm
▢
3
takjes Verse
rozemarijn
▢
1
rundersaucijs
in plakken gesneden
▢
Olijfolie
▢
peper
uit de molen
▢
zout
Instructies
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven: 180⁰ C)
Doe de stukjes pompoen in een mengkom en voeg wat olijfolie toe.
Pers de knoflook boven de pompoen uit en roer dit door elkaar.
Snij de rest van de ingrediënten zoals aangegeven.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik gaatjes in het deeg met een vork.
Bestrijk het deeg met de rode pesto.
Verdeel hierna de groenten en de saucijs over het deeg.
Leg er wat takjes verse tijm en rozemarijn op en breng op smaak met zout en peper.
Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
vervang de saucijs voor bijvoorbeeld rode ui voor een vegetarisch gerecht. Deze plaattaart past heel goed bij de herfst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch