Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Herfstige Pompoentaart met Ricotta en Feta
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol vers quiche- en taartdeeg
▢
500
g
pompoen
in blokjes gesneden
▢
Olijfolie
▢
2
theelepels
tijmblaadjes
▢
1
rode ui
in halve ringen gesneden
▢
125
g
ricotta
▢
100
g
Griekse of Bulgaarse yoghurt
▢
3
eieren
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Boter
om in te vetten
▢
6
eetlepels
verkruimelde feta
▢
2
eetlepels
geroosterde pompoenpitten
▢
2
eetlepels
geroosterde pijnboompitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en laat het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Leg de blokjes pompoen op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en tijm.
Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
Bak de rode ui in wat olijfolie gedurende ongeveer 10 minuten tot deze zacht is.
Meng de ricotta, yoghurt en eieren en breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het in een ingevette taartvorm.
Verdeel de gebakken pompoenblokjes en rode ui over het deeg en giet het eimengsel eroverheen.
Verdeel de verkruimelde feta over de taart.
Bak de taart onderin de oven gedurende 30-40 minuten tot hij goudbruin is.
Voeg de geroosterde pompoenpitten en pijnboompitten toe tijdens de laatste 15 minuten van de baktijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, vormt een goede combinatie met de herfstige smaken van deze pompoentaart.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Taart