Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Herfstige Vleespastei met Pompoen
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Oven
Ingrediënten
▢
800
g
rib-runderlappen
in blokjes gesneden
▢
1
eetlepel
bloem
plus extra om te bestuiven
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
stengels
bleekselderij
in stukjes gesneden
▢
1
laurierblad
▢
1
theelepel
gedroogde salie
▢
300
ml
witte wijn
▢
100
ml
runderbouillon
van tablet
▢
1
kleine
pompoen
ongeveer 700 g, geschild, in blokjes gesneden en pitten verwijderd
▢
6
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
▢
1
eierdooier
losgeklopt
Instructies
Bestrooi het vlees met peper en bloem.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui en bleekselderij toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg het laurierblad, de salie, witte wijn en runderbouillon toe.
Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees, afgedekt met een vlamverdeler, 2 uur sudderen.
Voeg zo nodig wat water toe.
Voeg de pompoenblokjes toe aan het vlees en laat nog eens 20-30 minuten sudderen, afgedekt, tot de pompoen zacht is.
Breng de stoofpot op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die iets groter is dan de schaal.
Schep het vlees met driekwart van het stoofvocht in een ovenschaal.
Maak de randen van de schaal vochtig met water.
Leg het deeg over de schaal en druk de randen goed aan.
Prik gaatjes in het deeg en gebruik eventuele restjes deeg voor versiering.
Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier.
Bak de vleespastei in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke herfstige vleespastei met pompoen met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Shiraz, past goed bij de rijke smaken van deze vleespastei met pompoen.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal