Rooster de halve walnoten kort in een droge koekenpan.
Haal de walnoten uit de pan en bak vervolgens de spekblokjes in dezelfde pan op laag vuur tot ze bruin en knapperig zijn.
Laat ze niet te hard worden.
Klop de walnootolie en citroensap samen tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.
Meng de eikenbladslamelange met de dressing zodat elk blaadje bedekt is met een dun laagje dressing.
Verdeel de sla over vier borden.
Leg de blauwaderkaas, spekjes en geroosterde walnoten op de sla.
Knip de verse bieslook fijn en strooi deze over de salade.
Serveer de herfstsalade met grof gesneden volkorenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de spekjes eventueel vervangen door krokant gebakken broodblokjes voor een vegetarische variant.
Een goede wijnkeuze bij deze herfstsalade is een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.