Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hertenbiefstuk met heerlijke groenten
Van ons eigen hertenvlees van onze HertenHoeve de Lavei maken wij ook de mooiste recepten om o.a. onze klanten te kunnen inspireren. De mogelijkheden met hertenbiefstuk zijn scala en hopen weer een mooi recept voor u te hebben samengesteld!
Porties:
4
Total time
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dunschiller
braadpan
Ingrediënten
▢
800
g
hertenbiefstuk
▢
85
g
spekreepjes
▢
2
grote
dikke worteltjes
▢
2
preien
▢
2
courgettes
▢
1
teentje
knoflook
gehakt en geplet
▢
1
eetlepel(s)
gember
fijngehakte of gesneden verse
▢
0.5
citroen
Schil er van of van limoen
▢
1
citroen
Sap er van of limoen
▢
Handvol
peterselie
gehakte / of koriander
Instructies
Bak het spek zachtjes goudbruin en leg deze apart.
Snijd de prei in fijne stroken in plaats van ringen.
Snijd met behulp van een dunschiller dunne linten wortel en doe dat ook met de courgette.
Fruit de prei, knoflook en gember in olie op laag vuur en draai ze met een tang totdat ze zacht worden.
Voeg de wortel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken tot de wortel slap is gekookt.
Voeg vervolgens de courgette en limoenschil toe.
Kook de courgette mee tot dat deze doorzichtig wordt en niet te gaar anders zullen de linten breken.
Roer het citroen- of limoensap erdoor en houd het op temperatuur.
Bak afzonderlijk de hertenbiefstuk in een hete braadpan 2-3 minuut per kant bruin en laat het hertenvlees vervolgens even een paar minuten rusten.
Serveer de warme groenten met hun sappen op afzonderlijke borden.
Snijd de hertenbiefstuk in plakken en leg deze op de groenten.
Strooi de spekblokjes er bovenop samen met de peterselie / koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
Nederland