Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hertenbiefstuk met Sjalotten-Rode Wijnsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Zeef
Oven
Ingrediënten
▢
350
ml
volle rode wijn
▢
1
pot
wildfond
380 ml
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
50
g
boter
▢
250
g
sjalotten
gepeld en gehalveerd
▢
3
cm
verse gemberwortel
geschild en in plakjes gesneden
▢
2
eetlepels
appelstroop
▢
8
hertenbiefstukjes
op kamertemperatuur
▢
2
eetlepels
verse tijmblaadjes
▢
1
theelepel
gemalen kardemom
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
In een pan de rode wijn met de wildfond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken.
Verhit in een andere pan de olijfolie en 25 g boter.
Bak hierin de sjalotten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar, regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de sjalotten apart tot gebruik.
Roer de appelstroop door de sjalotten en verwarm het geheel opnieuw zacht.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de hertenbiefstukjes in 3 minuten aan beide zijden bruin.
Leg de biefstukjes in een ovenschaal of op een bakplaat en laat ze in de oven nog 8-10 minuten rosé worden.
Roer de gember, 1 eetlepel tijm en kardemom door het bakvet in de koekenpan en bak 1-2 minuten.
Voeg het ingekookte wijnmengsel toe en laat de jus nog 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Schenk de jus door een zeef in een sauskom.
Verdeel de hertenbiefstukjes, sjalotten en jus over vier borden en bestrooi met de overgebleven tijm en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke hertenbiefstuk met sjalottenjus met risotto met morieljes of verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas.
Wijnadvies:
Een mooie begeleidende wijn voor dit gerecht is een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken