Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Hertenbiefstukjes met chocoladesaus
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
4
hertenbiefstukjes
▢
3
dl
rode wijn
▢
½
rode peper
▢
1
tomaat
▢
1
teentje
knoflook
▢
50
g
hazelnoten
▢
2
pruimen
gewelde
▢
50
g
boter
▢
2
takjes
tijm
▢
½
theelepel
piment
▢
½
tablet
vleesbouillon
▢
zout
▢
30
g
chocolade
pure
▢
peper
Instructies
Ui pellen en halveren.
Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen.
Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen.
Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaat wassen en in stukjes snijden.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Hazelnoten en pruimen grof hakken.
In pan helft van boter verhitten.
Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken.
Tomaat, hazelnoten,pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen.
Saus ca. 15 minuten laten sudderen.
Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer glad pureren.
Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten.
Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden.
Chocolade breken en in saus laten smelten.
Saus zachtjes doorwarmen.
Vlees en saus over borden verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
31
g
|
Vet:
26
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Wild
Land van herkomst
Nederland