Verhit de boter in een soeppan en roerbak de groentemix gedurende 3-4 minuten.
Voeg de erwtensoep en 250 ml water toe en breng al roerend aan de kook.
Verdun de soep indien nodig met wat extra water.
Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 5 minuten zachtjes, tot de groenten gaar zijn.
Snijd intussen de rookworsten schuin in plakken.
Rooster de plakken rookworst (in gedeelten) in een grillpan of koekenpan gedurende 4-5 minuten tot ze bruin zijn.
Snijd de sneetjes roggebrood diagonaal doormidden en bestrijk elk driehoekje met piccalilly.
Leg er vervolgens een plakje katenspek op.
Schep de erwtensoep in vier wijde kommen en leg enkele plakken worst in het midden van elke kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede tegenhanger voor de rijke en hartige smaken van de erwtensoep en de gerookte worst.