Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hollandse gehaktballen
Hoofdgerecht,Rundvlees,Varkensvlees
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
1
ui
heel fijn gesnipperd
▢
500
g
half-om-halfgehakt
▢
4
beschuit
verkruimeld
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1½
tl
nootmuskaat
▢
3
el
bloem
Instructies
Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter.
Schep de ui uit de pan op een bordje en laat de stukjes iets afkoelen.
Kneed het gehakt met de beschuiten, ei, nootmuskaat, 1 theelepel zout en naar smaak peper heel goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en rol er ballen van.
Bereiden:
Verhit de achtergebleven boter in de braadpan op hoog vuur.
Wentel de ballen door de bloem.
Leg de gehaktballen in de pan en bak ze rondom bruin.
Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe.
Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ca. 20 minuten gaar.
Keer ze af en toe.
Schenk 150 ml warm water in de pan en roer met een houten lepel of spatel de aanbaksels op de bodem van de pan los.
Breng de jus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij stamppot spinazie of andijvie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Nederland