Deze Hollandse gehaktballen volgens grootmoeders recept zijn een nostalgisch genot. Met een heerlijke zelfgemaakte jus perfect voor een traditioneel diner!
Verkruimel de beschuiten boven het eimengsel en voeg nootmuskaat, gemalen kruidnagel, zout en peper toe.
Meng goed.
Kneed het mengsel door het gehakt en vorm 4 gelijkmatige gehaktballen met natte handen.
Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur.
Leg de gehaktballen in de pan zodra het schuim van de boter verdwijnt.
Bak de gehaktballen rondom goudbruin door ze regelmatig rond te rollen met een houten spatel.
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de gehaktballen 20 minuten zachtjes bakken.
Draai ze af en toe om.
Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm.
Roer de tomatenpuree door het achtergebleven bakvet in de pan en voeg het water toe.
Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los.
Laat de jus even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gehaktballen met de warme jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met aardappelpuree, gekookte groenten en een frisse salade voor een compleet Hollands diner.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir is een uitstekende keuze bij dit gerecht.