Ga terug
Email Link
Afdrukken
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hongaarse Goulash
Goulash gemaakt van een runderriblap en uitgebeende schouderkarbonades
Porties:
8
Total time
4
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
riblappen
▢
2
dikke schouderkarbonades Zout
▢
Vers gemalen zwarte peper
▢
Paprikapoeder
▢
Chilipoeder
▢
Bloem
▢
Vloeibare margarine
▢
Scheutje olijfolie
▢
3
laurierblaadjes
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
runderboulionblokje
▢
Halve
fles rode wijn
▢
500
ml
kokend water
▢
3
halve
paprika's
rood, geel en groen
▢
300
gram
waspeen
▢
2
grote
uien
▢
2
grotr trostomaten
▢
250
gram
champignons
▢
blik
tomatenpuree 75 gram
▢
Balsamico azijn
▢
Limoensap
Instructies
Laat het vlees op kamertemperatuur komen
Ontbeen de schouderkarbonades
Snij de schouderkarbonades en riblappen in grove stukken
Voeg zout naar smaak toe
Maal verse zwarte peper over het vlees
Voeg paprikapoeder toe
Daarna chilipoeder (niet te royaal)
Meng het vlees met het zout en de kruiden goed
Bestrooi het met royaal bloem
Weer goed mengen met blote handen
Verhit de vloeibare margarine en een scheutje olijfolie op hoog vuur in een braadpan
Doe het vlees in de pan en schroei het aan alle kanten goed dicht
Rasp de 3 tenen knoflook over het vlees
Voeg de halve fles rode wijn toe
500 ml kokend water toevoegen
Zet de pan op het kleinste pitje om het vlees te laten stoven
Verkruimel het boulionblokje boven de pan
Snij de waspeen in plakjes
De paprika's in stukjes
Snij de uien grof
Doe de groeten daarna gelijk bij het vlees in de pan
Laat het geheel 2 en half uur stoven onder af en toe doorroeren
En proef of je niet teveel chilipoeder hebt gebruikt
Als de saus te scherp is blussen met balsamico azijn en limoensap
Snij na 2 en half uur de champignons in redelijk grote partjes
Doe ze bij de pan in
Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree helemaal toe
Laat het nog een half uur stoven onder regelmatig omscheppen
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelen of aardappelpuree
Wij eten er met z'n 4en 2 dagen van
De 2de dag is het nog lekkerder
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Hongarije