Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Hongaarse goulash
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
600
gram
runderlappen
▢
10
el
olijfolie
▢
50
gram
spekreepjes
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
groene paprika
▢
2
rode paprika
▢
2
el
bloem
▢
1,5
el
paprikapoeder
▢
400
gram
tomatenblokjes
▢
1
dl
rode wijn
▢
2
dl
runderbouillon
van een blokje
▢
2
tl
tijm
▢
4
aardappels
vastkokende
▢
250
gram
sperziebonen
Instructies
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.
Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken.
Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën.
Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst of aardappelpuree
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Hongarije