Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de gerookte spekblokjes uit.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze in 3-4 minuten zachtjes glazig.
Strooi het pikante paprikapoeder over het mengsel.
Voeg de kipbraadsticks toe en bak ze nog 5 minuten, af en toe omscheppen.
Voeg de tomatenblokjes, paprikareepjes en gedroogde tijm toe aan de kip en bak nog 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de kippenbouillon toe.
Stoof de kip met de deksel op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Serveer de Hongaarse kipstoofpot met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Hongaarse kipstoofpot smaakt heerlijk met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.Serveer met gekookte aardappels en zure room voor een complete maaltijd.