Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hongaarse Rundergoulashsoep
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
uien
gesnipperd
▢
500
g
rib-runderlappen
in blokjes gesneden
▢
3
theelepels
milde paprikapoeder
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
2
vleesbouillontabletten
▢
1
rode paprika
in smalle reepjes gesneden
▢
4
vastkokende
aardappels
geschild en in blokjes gesneden
▢
Zout en
chilipeper naar smaak
▢
Zure room en verse peterselie ter garnering
optioneel
Instructies
Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten.
Voeg de blokjes rib-runderlappen toe en bak deze in 5 minuten rondom bruin.
Strooi het milde paprikapoeder over het vlees en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de tomatenblokjes met vocht en 1 liter water toe aan de pan.
Verkruimel de vleesbouillontabletten boven de pan en breng het vocht aan de kook.
Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken.
Voeg de paprikareepjes en aardappelblokjes toe aan de soep en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met zout en (chili)peper.
Verdeel de goulashsoep over vier diepe borden of grote kommen.
Garneer eventueel met een lepel zure room en verse peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze hartige Hongaarse Goulashsoep met knapperig brood of een frisse salade.
Wijnadvies:
Als je van wijn houdt, past een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Hongarije
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij