Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Honing-Mosterd Karbonade met Gepofte Aardappel en Spinazie
Porties:
1
persoon
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Kommen (2)
Koekenpan
magnetron
Ingrediënten
▢
225
g
diepvries bladspinazie
▢
3
eetlepels
boter
▢
1
eetlepel
scherpe mosterd
▢
1
theelepel
honing
▢
2
eetlepels
zure room
▢
1
karbonade
▢
2
grote
aardappels
bijv. Super aardappels
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de bevroren spinazie met 1 eetlepel boter in een pan gedurende ongeveer 15 minuten, af en toe roerend.
Meng in een kom de helft van de mosterd met de honing, en voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak in een andere kom een saus van de zure room, de resterende mosterd, zout en peper.
Smeer de karbonade in met het mosterd-honingmengsel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonade op matig vuur in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
Boen de aardappels schoon en prik ze rondom in met een vork.
Pof de aardappels in de magnetron op vol vermogen (700 watt) in 6-7 minuten gaar, draai ze halverwege om.
Leg de aardappels op een bord, snijd ze in de lengte open en vul ze met de mosterdroomsaus.
Serveer de spinazie en karbonade naast de gepofte aardappels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de rijke smaken van de honing-mosterd karbonade en de romige aardappelvulling.
Voedingswaarden
Calories:
680
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij