Vermeng de notenolie, honing, wijnazijn, geperste knoflook en gemberpoeder in een grote kom.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de kipfilets in de marinade, dek ze af met huishoudfolie en laat ze ongeveer 12 uur op een koele plaats intrekken.
De dag zelf:
Was de gemengde sla en droog deze in een slacentrifuge.
Klop het ei los met de mosterd en suiker.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg druppelsgewijs eerst de arachideolie en vervolgens de wijnazijn toe terwijl je blijft roeren tot een gladde vinaigrette.
Meng de vinaigrette door de sla en verdeel deze over 4 borden.
Verwarm de barbecue of grill en leg een stuk aluminiumfolie op het rooster.
Rooster de gemarineerde kipfilets op de aluminiumfolie tot ze gaar zijn (het folie voorkomt dat de marinade op het vuur druipt en vlammen veroorzaakt).
Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.