Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hünkar Begendi
The Sultan’s Pleasure / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
middelgrote
aubergines
▢
3
ons
bloem
▢
2
ons
boter
▢
4
liter
melk
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
3
ons
geraspte kaas
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak het meel bruin in de gesmolten boter en zet het apart.
Snijd de groene uiteinden van de aubergines af en rooster de aubergines in hun geheel.
Ze zijn klaar als de schil bij aanraking breekt.
Schil hen en doe het vruchtvlees in een pan en kook het tot het zacht is.
Doe er het citroensap bij.
Dit neemt ongeveer 10 minuten.
Meng de brij met het bruine meel en roer het met een houten lepel.
Zout en peper naar smaak en laat het in de pan staan.
Warm de melk en giet deze langzaam bij het auberginemengsel.
Roer dan tot het een dikke massa is.
Voeg de kaas toe en kook het geheel nog twee minuten, al roerend.
Notities / Tips / Wijnadvies
Men geeft dit gerecht met kip of lamsvlees erboven opgelegd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch