Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 4 stukken.
Zet de aardappelen en hutspotgroente op in een grote pan met een laagje water, breng het aan de kook en kook het geheel, half afgedekt, in ± 20 minuten gaar.
Verwijder het velletje van de salami en snijd het in blokjes.
Voeg de salami de laatste 4-5 minuten toe.
Maak intussen de peper schoon, verwijder de zaadjes en snipper het vruchtvlees heel fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de peper zachtjes.
Voeg al roerend het juspoeder en 1/4 liter water toe.
Voeg de ketchup toe en laat de jus zachtjes koken.
Giet de hutspot af, stamp hem fijn en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de pittige jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of wat augurken voor extra smaak en textuur.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van deze hutspot en de pittige jus.